Rólunk

A CTC Magyarország Egyesület célja

A céltudatos gyülekezet alapítás, mert hisszük, hogy az evangélium nagyvárosi terjedésének, valamint a már meglévő gyülekezetek megújulásának egyik módja új gyülekezetek indítása.
Gyülekezetplántáló lelkipásztorok és vezetők fórumának biztosítása, hogy felekezetközi összefogással közösségben legyenek egymással, támogassák egymást, ezzel elősegítve új gyülekezetek létrejöttét és ezáltal hatással legyünk Budapestre.
Nemzeti és nemzetközi együttműködés,  közös teológiai és etikai értékek mellett elköteleződött és ezek alapján működő gyülekezetekkel, civil szervezetekkel, közösségekkel.

Eddigi tevékenységeink

Az egyesületet azért alapítottuk, hogy az évek óta működő Budapesti Gyülekezetplántáló Hálózat munkájának hivatalos formát adjunk.

Ez az animáció a 2007-2018 között megszületett gyülekezeteket mutatja be.

Plántálás térkép 2007-2018

Az Inkubátor gyülekezetplántáló képzést a Redeemer City to City (CTC) szervezet fejlesztette azzal a céllal, hogy a világ nagyvárosaiban evangéliumi mozgalmak létrehozását támogassák. Az evangélium nagyvárosi terjedésének egyik módja új gyülekezetek indítása. Budapesten több éve találkoznak gyülekezetplántáló lelkipásztorok, hogy közösségben legyenek egymással és támogassák egymást. Ebből az informális körből nőtt ki a Budapesti Gyülekezetplántáló Hálózat, azzal a céllal, hogy “felekezetközi összefogással, egymást támogatva elősegítsük új gyülekezetek létrejöttét, és ezáltal hatással legyünk Budapestre.”
Az Inkubátor képzés mögött ez a közösség áll, szorosan együttműködve a CTC-vel. A képzést a CTC akkreditálta, a trénerek CTC képzésen vettek részt. Az Inkubátor kétéves képzés, amely nem kizárólag új információk elsajátítására, hanem a kapcsolatokra, az ezekben születő közös folyamatra, a gyakorlatra történő reflexióra épít.

Ennek a két éves plántáló képzésnek második évében vagyunk; jövő ősszel indul a következő.

2018. szeptemberében minikonferenciára vártuk az érdeklődőket, aminek keretében Neil Powell  osztotta meg velünk a Birmingham 2020 network történetét. Erről később közzéteszünk egy összefoglalót.

 

 

 

 

 

 

Páran a budapesti gyülekezetplántálók közül rövid  interjút adtak az általuk eddig végzett munkáról, majd együtt imádkoztunk a városunkért.

 

2019 tavaszára egynapos konferenciát tervezünk Budapesten, könyvbemutatóval együtt. Amint kialakult az időpont, hírt adunk erről.

Scroll Up